Povijest Kluba   

                                                                        

    27. lipnja 2005. godine osnovan je Orijentacijski klub "Međimurje". Inicijatori osnivanja Kluba bili su: Vladimir Tkalec, Darko Duhović, Predrag Markulinčić, Željko Koščak, Silvio Šafran, Željko Antolić, Branko Crljenica i Davor Rajn.

    Osnivači Kluba ponikli su iz Sekcije orijentacijskog trčanja 7. gardijske brigade  "PUMA" iz Varaždina, čiji je voditelj bio Darko Duhović.

    Članak objavljen u večernjem listu, 04.12.2002. (135 kb)

    U radu Sekcije orijentacijskog trčanja pri 7.  gbr. inicijatori osnivanja kluba sudjeluju u organiziranju mnogi orijentacijskih natjecanja. Organizirali su otvoreno prvenstvo 7. gbr. 2000, 2001 i  2002. godine. Godine 2002, 2003. i 2005. organizirali smo Prvenstva Hrvatske vojske. Također smo sudjelovali i u organizaciji Evropskog vojnog prvenstva u Jastrebarskom 1998. godine, kao i Svjetskog vojnog prvenstva 1999. godine koje se održalo u sklopu II Svjetskih vojnih igara u Zagrebu.

    2003. godine pripadnici sekcije uključuju se u rad HPD Ravna gora. Voditelj sekcije orijentacijskog trčanja  pri HPD Ravna gora bio je istaknuti Hrvatski orijentacist Zlatko Smerke. U to vrijeme organiziramo nekoliko natjecanja za Kup Hrvatske, kao i Prvenstva Hrvatske. 2003. godine kratke staze, 2004. godine klasika i sprint.

    Kroz povijest članovi kluba natjecali su se za različite klubove: OK Vihor iz Zagreba, Sportsko društvo Petar Zrinski iz Zagreba, OK Puma i HPD Ravna gora iz Varaždina.

    Treba napomenuti da članovi Kluba čine okosnicu reprezentacije Hrvatske vojske sa kojom su sudjelovali na svim Svjetskim vojnim prvenstvima od 1999. nadalje. (Hrvatska '99, Norveška '00, Portugal '01, Austrija '02, Litva '03, Nizozemska '04, Finska '05, ... ) kao i na mnogim regionalnim prvenstvima koje su organizirale vojske susjednih nam zemalja.

    Članovi Kluba na natjecanjima postižu zavidne rezultate i na domaćim natjecanjima, pa tako na štafetnim natjecanjima i  prvenstvima Hrvatske vojske uvijek pobjeđuju dok na Prvenstvu Hrvatske osvajaju treća mjesta. U pojedinačnim plasmanima imamo dvojicu prvaka Hrvatske vojske ( Tkalec i Šafran) kao i osvajače ostalih odličja tako da naša ekipa u ekipnom plasmanu je uvijek pobjeđivala.

 

 

 

 

1. otvoreni

memorijal 7. gbr

 

MEĐIMURJE OPEN